Een duurzame vorm van ondernemen vanaf de groene Veluwe!

Verantwoorde bezorging van uw wasgoed
Textielreiniging gebr. Bagerman wil nog een stap verder gaan om de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen tegen te gaan! Daarom beschikken wij over Euro-6 vrachtwagens, welke al weer 90% schoner zijn dan zijn voorganger met de Euro-5 motor. Op deze manier proberen wij ons in te zetten voor het realiseren van een goede luchtkwaliteit. Daarnaast participeren wij in cursussen over  “het nieuwe rijden”en “transport en milieu” om zo op een verantwoordelijke wijze om te gaan met het milieu en duurzame grondstoffen.

Hergebruik van de temperatuur van het waswater
Texielreiniging gebr Bagerman neemt haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en de belasting hiervan. Mede daarom werken wij in de wasserij met duurzame systemen welke het gebruikte water opvangen om op deze manier de warmte te kunnen hergebruiken. Dit heeft zowel een positieve uitwerking op het milieu, als op ons gebruik van grondstoffen.

Machines op gas
Voor het drogen van wasgoed maken wij gebruik van gasdrogers. Deze hebben een aanzienlijk lagere co2-uitstoot, worden direct verwarmd en verbruiken circa 30% minder energie.