Bedrijfsgeschiedenis
Textielreiniging gebr. Bagerman is een traditioneel familiebedrijf dat ontstaan is in het jaar 1862. In dit jaar kocht de familie Bagerman het pand aan als “Papierfabriek de Dullink”, maar mede door het ontstaan van veel papierfabrieken in de regio is in het jaar 1876 besloten om het bedrijf te veranderen in een wasserij.

In het jaar 1897 is onze wasserij mechanisch geworden door de aanschaf van drijfwerk en een stoommachine. Dit was tevens het jaar waarin de wasserij de naam “Textielreiniging gebr. Bagerman” heeft gekregen.

Huidige situatie
De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot een modern productiebedrijf dat wekelijks gemiddeld 60.000 kg wasgoed verwerkt. Hierbij maken wij gebruik van een modern machinepark en werken wij met circa 20 medewerkers op de werkvloer. Het logistieke proces wordt verzorgd door vijf vrachtwagens waarop onze eigen chauffeurs verschillende regio's bedienen.

Wij zijn hoofdzakelijk in de regio's;
- De Veluwe
- De Utrechtse Heuvelrug
- Amsterdam
- De Achterhoek
- Twente
- Salland
- Zwolle

Door de regionale spreiding van onze klanten bestrijken wij vanaf de Veluwe een groot gebied in Nederland. Daarnaast hebben wij op deze manier voldoende capaciteit en mogelijkheden om onze werkzaamheden uit te breiden door het verwelkomen van nieuwe afnemers op deze routes.