Bedrijfsgeschiedenis
Textielreiniging gebr. Bagerman kent haar ontstaan uit het jaar 1862. In dat jaar kocht de familie Bagerman het pand aan als “Papierfabriek de Dullink”. Door het ontstaan van veel papierfabrieken in onze regio is in het jaar 1876 besloten om het bedrijf te veranderen in een wasserij.

In 1897 is onze wasserij mechanisch geworden door de aanschaf van drijfwerk en een stoommachine. Dit was tevens het jaar dat de wasserij de naam “Textielreiniging gebr. Bagerman” heeft gekregen.

De afgelopen jaren zijn wij blijven investeren in de vernieuwing van onze productieprocessen en onze logistieke mogelijkheden. Deze investeringen hebben geleid tot een geleidelijke groei van ons bedrijf tot de grootte waarin het momenteel verkeerd.

Huidige situatie
Onze zeventien ervaren en vakkundige medewerkers, waarvan velen al meer dan 15 jaar verbonden zijn met ons bedrijf, behandelen en transporteren wekelijks zo`n 30.000 kilo aan vuil wasgoed dat opgehaald wordt bij restaurants, hotels, bedrijven, verzorgingstehuizen en bungalowparken uit diverse regio’s.

Wij beschikken over meerdere vrachtwagens die dagelijks hun routes rijden in de regio's Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Apeldoorn, Enschede, Deventer en Amersfoort. Door de regionale spreiding van onze klanten bestrijken wij vanaf de Veluwe een groot gebied in Nederland. Daarnaast hebben wij op deze manier voldoende capaciteit en mogelijkheden om onze werkzaamheden uit te breiden door het verwelkomen van nieuwe afnemers op deze routes.

Kwaliteitsbeoordeling
Om de kwaliteit van ons productieproces te waarborgen wordt deze jaarlijks drie maal beoordeeld door een externe bedrijf. Deze voeren diverse metingen uit over belangrijke waardes zoals ons zeepverbruik, de kwaliteit van het water en de helderheid van het linnen. Hiervan ontvangen wij vervolgens een rapportage, welke in het verleden altijd hebben aangetoond dat wij ons kwalitatief gezien kunnen meten met de besten binnen de textielbranche.